Home

Opvolger Juncker

De beoogd opvolger van Juncker moet knokken voor een

  1. Dan moet Von der Leyen, die vorige week tijdens een rommelige Europese top boven kwam drijven als kandidaat-opvolger van Jean-Claude Juncker, een meerderheid in het Europees Parlement achter haar..
  2. Frans Timmermans wil Juncker opvolgen bij Europese Commissie Eurocommissaris Frans Timmermans wil Jean-Claude Juncker opvolgen als voorzitter van de Europese Commissie. Hij wordt al langer genoemd..
  3. g van mijn opvolger was niet transparant. Ik ben een vrij unieke figuur. Ik was de eerste en laatste 'Spitzenkandidat'. Vertrekkend voorzitter van de Europese Commissie Juncker.
  4. De christendemocratische EVP-fractie is de grootste in het Europees Parlement en heeft meerdere ijzers in het vuur om de opvolger van Jean-Claude Juncker te leveren: de Duitser Manfred Weber en de.

Frans Timmermans wil Juncker opvolgen bij Europese

Als opvolger van Juncker staan verschillende kandidaten ter discussie. Een ervan is extreem gevaarlijk. Meerdere kandidaten staan ter discussie om Juncker op te volgen. In ieder geval sinds de NAVO-top, toen Juncker door de groep regeringsleiders in slechte gezondheid strompelde, kan niemand zich. Dat zei de huidige voorzitter Jean-Claude Juncker in Helsinki over de voordracht van de Duitse minister Ursula von der Leyen, die dinsdag door de 28 leiders na dagenlange onderhandelingen als zijn..

‘Spitzen­kandidaten of géén opvolger voor Juncker!’ - De Standaard

'Kiezer moet opvolger Juncker kiezen' Europese kiezers moeten volgend jaar indirect kunnen bepalen wie de opvolger wordt van Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter van de Europese commissie Onder andere Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Financiën, en José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, hebben openlijk hun steun uitgesproken. Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter van de eurogroep, legt in januari zijn functie neer. Ook hij zegt een voorkeur te hebben voor Dijsselbloem als opvolger Mario Draghi legt 31 oktober het bijltje erbij neer als topman van de ECB. Het is nog onduidelijk wie hem gaat opvolgen, maar huidig Commissie-voorzitter Juncker staat niet afwijzend tegenover de Duitser Jens Weidmann als nieuwe hoogste baas

Een van de mogelijke opvolgers van Juncker, IMF-baas Christine Lagarde, zei woensdag geen kandidaat te zijn. Lagarde zei in een interview met de Financial Times zich de komende jaren volledig te willen richten op het IMF Frans Timmermans kan rekenen op genoeg steun uit sociaaldemocratische hoek als hij zich kandidaat zou willen stellen als opvolger van Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie EU-regeringsleiders: Wij kiezen opvolger Juncker Jean-Claude Juncker werd voorzitter van de Europese Commissie omdat zijn Europese Volkspartij de grootste werd in het Parlement Juncker: Dijsselbloem mogelijk opvolger Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter van de eurogroep, heeft 'redenen om aan te nemen' dat de Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Juncker: Dijsselbloem mogelijk opvolger. Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter van de eurogroep, heeft 'redenen om aan te nemen' dat de Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

Juncker: benoeming van mijn opvolger was niet transparant

Juncker voorspelde dinsdag in Straatsburg een conflict tussen de Europese regeringen en het EU-parlement over zijn opvolging in 2019 EU-president Donald Tusk gaat Frans Timmermans vanavond voordragen als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Dat heeft hij volgens bronnen verteld aan leiders in het Europees Parlement. De.. 'Tusk: Timmermans als opvolger Juncker' - wel.nl. Man gewond door steekpartij in Den Bosch; Man overleden na ongeval bij Den Haa Juncker noemt Dijsselbloem als mogelijke opvolger. Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter van de eurogroep, heeft redenen om aan te nemen'' dat de Nederlandse minister van Financiën Jeroen. Wie gaat de vertrekkende voorzitter van de Eurogroep Jean-Claude Juncker opvolgen? Er zijn al veel namen voorbij gekomen. In de Duitse media wordt nu ook Mark Rutte genoemd als een mogelijke..

Jean-Claude Juncker verwacht niet dat premier Mark Rutte hem gaat opvolgen als voorzitter van de Europese Commissie. Rutte wordt overigens vaker genoemd als opvolger van EU-president Donald Tusk Christendemocraten kiezen Manfred Weber als beoogd opvolger van Juncker De Duitser Manfred Weber is door de christendemocraten in Helsinki aangewezen als degene die Jean Claude Juncker moet. Naast de nieuwe Commissievoorzitter (opvolger Jean-Claude Juncker) gaat het om een nieuwe EU-president (opvolger Tusk), een nieuwe ECB-voorzitter (opvolger Mario Draghi), een andere EU-buitenlandchef (opvolger Federica Mogherini) en een nieuwe voorzitter van het Europees Parlement (opvolger Antonio Tajani)

Wie volgt Juncker op? Steun voor Duitse kandidaat lijkt af te nemen | NOS

BRUSSEL (ANP) - De kans dat Frans Timmermans voorzitter van de Europese Commissie wordt neemt toe. EU-president Donald Tusk gaat voorstellen dat hij Jean-Claude Juncker gaat opvolgen. Dat heeft. EU-parlement wil opvolger Juncker bepalen. 07-02-2018 13:45 Zo werd Jean-Claude Juncker, de kandidaat van de Europese Volkspartij, de eerste commissievoorzitter via dit systeem

CDA steunt Duitser als opvolger Juncker BRUSSEL (ANP) - Het CDA steunt Manfred Weber in de race om het voorzitterschap van de Europese Commissie. Volgens CDA-leider Sybrand Buma is hij als geen ander in staat om onze gemeenschappelijke waarden te beschermen Mark Rutte genoemd als opvolger Juncker. De Nederlandse premier Mark Rutte wordt genoemd voor de functie van voorzitter van de eurogroep, het overleg tussen de zeventien ministers van Financiën. Juncker: mijn opvolger spreekt taal uit Benelux. De volgende voorzitter van de eurogroep, de vergadering van de ministers van Financiën van de 17 eurolanden, spreekt een taal uit de Benelux-landen Juncker: mijn opvolger spreekt taal uit Benelux De volgende voorzitter van de eurogroep, de vergadering van de ministers van Financiën van de 17 eurolanden, spreekt een taal uit de Benelux-landen

De huidige voorzitter, Jean-Claude Juncker treedt begin volgend jaar terug. Mark Rutte wordt genoemd voor de functie van voorzitter van de eurogroep, het overleg tussen de 17 ministers van Financiën van de eurolanden.. Als het aan de Duitsers ligt: zeker niet. Hoewel diplomatieke bronnen melden dat er een voorkeur is voor een Fin of een Nederlander, waarbij Rutte en de Finse premier Jyrki. Weeklog: Moeten we ons druk maken om de opvolger van Juncker? Voorlezen. Wie Juncker opvolgt, is alleen belangrijk voor eurofielen. Voor mensen die de macht dichtbij huis willen houden, telt in wie je vertrouwen hebt dat zij na de verkiezingen niet vergeten zijn wie ze vertegenwoordigen Beoogd opvolger Juncker start campagne in Rotterdam. donderdag 24 januari 2019, 16:36. Delen. Recent Gerelateerd nieuw tegenstrever, timmermans, opvolger, juncker. Gelijkluidende vragen: 766576 . Geplaatst door: Anoniem . Manfred weber (Anoniem) Manfred Weber (Anoniem) Manfred Weber . Dank U wel. (Anoniem) Graag gedaan (Anoniem) Hartelijk bedankt (Anoniem) Reageren is niet meer mogelijk. Actualiseer Hoe moet de opvolger van Juncker gekozen worden? De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie bespreken deze middag de procedure om volgend jaar de opvolger van Europees Commissievoorzitter Juncker aan te duiden. Het Europees Parlement wil dat kandidaten voor die functie zich ruim voor de Europese verkiezingen kenbaar maken en.

EU houdt vast aan brexit-deal May: 'Onze positie staat vast' | NOS

Frans Timmermans wil Juncker opvolgen, maar dat wordt nog

Premier Mark Rutte (VVD) is een mogelijke opvolger voor de vertrekkende voorzitter van de Eurogroep Jean-Claude Juncker. Dat zegt de leider van de Sociaaldemocraten in het Europees Parlement. CDA steunt Duitser als opvolger Juncker. In mei wordt de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie gekozen, die wordt de opvolger van de Luxemburger Jean-Claude Juncker Aftredend voorzitter Juncker is lid van de Europese Volkspartij (EVP), waarbij het CDA is aangesloten. De EVP is momenteel de grootste fractie in het Europees Parlement. Namens de EVP was de Duitser Manfred Weber begin vorige maand de eerste die zich kandidaat stelde om Junckers opvolger te worden

Eén reactie op TIMMERMANS IS NOG NIET GENOEMD ALS OPVOLGER VAN JUNCKER OF DIT GEBEURT borrepoes schreef: 10 december at 01:08 En dan mijn zoon die dit allemaal mogelijk maakt. Petje af voor een zoon die ondanks een vader als Kat carrière maakt binnen de EU Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter van de eurogroep, heeft 'redenen om aan te nemen' dat de Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zijn opvolger kan worden. Dat zei Juncker woensdag op de Luxemburgse radio. Hij gaf aan dat er nog geen beslissing is genomen over de nieuwe voorzitter en dat er mogelijk meer duidelijkheid komt in januari Het proces rond de benoeming van de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie was niet transparant. Dat zei de huidige voorzitter Jean-Claude Juncker in Helsinki over de voordracht van de Duitse.

De media zijn er zeker van dat Dijsselbloem de opvolger wordt van Jean-Claude Juncker als voorzitter van de eurogroep. Maar de Rijksvoorlichtingsdienst houdt vooralsnog stijf de kaken op elkaar EU-parlement wil opvolger Juncker bepalen ANP Het Europees Parlement zal niet instemmen met de benoeming van een nieuwe voorzitter van de Europese Commissie als de kandidaat hiervoor niet is. 'Tusk: Timmermans als opvolger Juncker' ANP De kans dat Frans Timmermans voorzitter van de Europese Commissie wordt neemt toe. EU-president Donald Tusk gaat voorstellen dat hij Jean-Claude.

'Opvolger Juncker komt uit Benelux' NU - Het laatste

Martin Juncker is sinds kort, samen met zijn collega Nabiha, overgeplaatst van het lokale politiebureau van Sandsted naar de afdeling zware criminaliteit in Næstved. Daar krijgen ze te maken met een moord in het stadspark. Het blijkt een oude bekende te zijn van Juncker, een advocaat die de vroegere compagnon was van zijn vader Behalve een opvolger voor Juncker, wiens mandaat op 30 oktober verstrijkt, moeten de Europese regeringsleiders de komende tien dagen ook op zoek naar een nieuwe voorzitter van de Europese Raad (ook Europees president genoemd), een hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid en een voorzitter voor de Europese Centrale Bank Het kan ons niet snel genoeg gaan, maar volgend jaar gebeurt het dan toch echt: Jean Claude Juncker, het drankorgel de president van de Europese Commissie, gooit het bijltje er bij neer. De laatste tijd circuleert de naam van onze premier als zijn opvolger. Waar het op liegen aankomt, kan hij Juncker in ieder geval naar de kroon steken

Jacques Santer (Wasserbillig, 18 mei 1937) is een Luxemburgs politicus van de Chrëschtlech Sozial Vollekspartei (CSV). Hij begon zijn loopbaan als advocaat. Van 1974 tot 1982 was hij partijvoorzitter.. Hij was premier van Luxemburg van 1984 tot 1995.Ook is hij minister van onder andere Financiën geweest. Eveneens was hij president van de Wereldbank van 1984 tot 1989 en bestuurder bij het. CDA steunt Duitser als opvolger Juncker - wel.nl. Basketballers Milwaukee Bucks trekken stand gelijk in NBA-finale; 30 vermisten na instorting huizen door regenval in Rijnland-Palt Jean-Claude Juncker voorspelt een conflict tussen de Europese regeringen en het Europees Parlement over zijn opvolger als voorzitter van de Europese Commissie in 2019. Hij zei dit in het EU. Het voorstel van Tusk om Heerlenaar Frans Timmermans voor te dragen als opvolger van vertrekkend voorzitter Jean-Claude Juncker stuit op het nodige verzet. Ook over andere posten die moeten worden ingevuld zal nog flink worden onderhandeld. Lees ook: Dag van de waarheid voor Frans Timmermans

CDA steunt Duitser als opvolger Juncker ANP. 7 september 2018 11:18 Gewijzigd: 7 september 2018 13:51 Manfred Weber. beeld AFP Buitenland Het CDA steunt Manfred Weber in. De commissie-Juncker is de Europese Commissie die aantrad op 1 november 2014 als opvolger van de commissie-Barroso II.[1] Het mandaat van de commissie eindigde formeel op 31 oktober 2019, maar omdat op dat moment nog geen nieuwe commissie benoemd was, is het mandaat stilzwijgend verlengd op basis van het principe van institutionele continuïteit.[2 Europese Commissie Barroso vernederd door opvolger Juncker: Ik voel mij gediscrimineerd 30 oktober 2014: toen was alles nog koek en ei. Afscheidnemend Commissievoorzitter Jose Manuel Barroso.

Gedoodverfde opvolger Juncker wijst Erdogan de deur

Het is onduidelijk of hij een stap opzij wil doen voor de mogelijke opvolger van Juncker. Het Europees Parlement kiest na de verkiezingen van volgend jaar een opvolger voor Juncker. Daarna moet de kandidaat ook nog worden goedgekeurd door alle Europese regeringsleiders. Door: Thijs Kroezen . 663 3 De opvolger van Juncker heeft dus ook de steun nodig van de liberalen, die de krachten bundelen met de verkozenen van de partij van de Franse president Emmanuel Macron, en eventueel van de groenen

Vertrekkend Heineken-topman Van Boxmeer cashte al 88 miljoen | RTL Nieuws

Jean-Claude Juncker was de eerste Commissievoorzitter die gekozen werd via een systeem van Spitzenkandidaten of partijboegbeelden. De opvolger van Tusk moet dus een consensus kunnen bereiken en de leiders overtuigen aan één zeel te trekken Juncker: voordracht opvolger niet transparant. Juncker noemde het besluit om niet te kiezen voor een topkandidaat van de politieke groepen in het Europees Parlement onwelkom

Wie wordt de opvolger van Jean-Claude Juncker aan het hoofd van de Europese Commissie? De Europese Volkspartij (EVP), de formatie van conservatieve en christendemocratische partijen, geeft deze. Merkel en Macron zijn het niet eens over opvolger Juncker. 28/05/2019 Cameron en zijn Hongaarse collega Viktor Orbàn zich vijf jaar geleden vergeefs tegen de voordracht van Jean-Claude Juncker Ik zie liever Rutte op de stoel van Tusk, dan Timmermans als opvolger van Juncker. Dat zei VVD-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Malik Azmani in het NPO Radio -1 programma 1 op 1

Macron wil 'machtigste vrouw EU' als opvolger Juncker - E

Diplomatieke plaagstoten: Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker geeft Guy Verhofstadt een kappersbeurt. 'Spitzen­kandidaten of géén opvolger voor Juncker!' Binnenland Merkel en Macron zijn het niet eens over opvolger Juncker. Cameron en zijn Hongaarse collega Viktor Orbàn zich vijf jaar geleden vergeefs tegen de voordracht van Jean-Claude Juncker De Europese Ombudsvrouw vindt dat oud-Commissievoorzitter Barroso 'te lichtvaardig' naar zakenbank Goldman Sachs is overgestapt, maar geeft hem wel het groene licht voor die baan door het eindoordeel aan zijn opvolger Juncker over te laten. de definitieve conclusie van een onderzoek Eindoordeel: Ja, het zijn maar zes borden

Minister Jeroen Dijsselbloem realiseert zich dat het - voor wie het ook wordt - zwaar zal zijn om voorzitter van de eurogroep te zijn en tegelijk minister van Financiën in eigen land Merkel wil liever Duitser als opvolger van Juncker dan Weidmann als voorzitter van ECB 23/08/18 om 15:06 Bijgewerkt om 17:37 Bondskanselier Angela Merkel wil dat een Duitser volgend jaar de volgende voorzitter van de Europese Commissie wordt Juncker noemt Dijsselbloem als mogelijke opvolger Jeroen Dijsselbloem en Jean-Claude Juncker op 13 december 2012. Beeld AFP. Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter van de eurogroep, heeft. Juncker stopt in januari als leider van het overleg tussen de ministers van Financiën van de 17 eurolanden. Zelf liet de Luxemburgse premier en minister van Financiën eerder deze week ook al doorschemeren dat hij Dijsselbloem wel ziet zitten als opvolger. Een andere naam die in dat verband vaak is genoemd, is die van Schäuble zelf

Premier Rutte wordt veelvuldig genoemd als opvolger van Donald Tusk als president van de raad van regeringsleiders, maar geeft zelf telkens aan niet beschikbaar te zijn. Sancties tegen Marokko De VVD blijft in het vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma hameren op een streng immigratiebeleid, met opvangkampen in de regio

Trok Martin Selmayr op House of Cards-achtige wijze de macht naar zich toe in Brussel? | TrouwFrans Timmermans (politicus) - WikipediaSpanning rond beoogd Commissievoorzitter Von der Leyen neemt toe | NOSTimmermans officieel topkandidaat voor EU | Binnenland | TelegraafChristendemocraten EU kiezen Duitse Weber als Spitzenkandidat | De Volkskrant